Jump to content

Az indonéz szigetek, és ami mögötte van

2018. 05. 30. 19:00

A te vágyaid közé is tartozik az, hogy valaha delfinnel találkozz testközelből? Ami számunkra hatalmas élmény, az az állatok számára szenvedés lehet.

Az indonéz szigetek mindig is vonzotta a turistákat. A vulkánok, a gyönyörű tengerpart, a kristálytiszta víz, az állat- és növényvilág elkápráztatja az odaérkező embereket. A turizmus tehát jól pörög az indonéz szigeteken, de mindenből igyekeznek a hasznot kihozni.

Az egzotikus táj látványosságain túl a vadvilág állatsereglete is vonzza a turistákat. Ám, hogy még vonzóbb és biztonságosabb legyen az emberek számára az állatok közelsége, így olyan óvintézkedéseket tesznek, amely a vadak számára fájdalommal jár. Ketrecekben vagy láncon tartják őket, nem kapnak megfelelő orvosi ellátást, de még csak megfelelő táplálékot sem. Az orángutánok mozgékony állatok, de a ketrecben való tartásuk kiöli belőlük az életkedvet is.

Amikor szakemberek vizsgáltak meg egzotikus állatokkal történő attrakciókra tartott állatokat, akkor döbbentek rá, hogy nagyon nagy a baj. A tapasztaltak alapján a legrosszabb helyzetben a delfinek vannak. nem elég, hogy a méreteikhez képest nagyon kicsi medencében tartják őket, de még a fogaikat is kihúzzák azért, hogy nehogy megsértsék a turistákat.

Ami eredetileg, természeténél fogva gyönyörű – legyen az a táj vagy az ott élő állatok, növények -, azt az ember képes tönkre tenni, vagy a maga kénye kedvére alakítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: instagram.com/world_animal_protection/)