Jump to content

Köztünk jár a maci

2018. 06. 09. 19:00

Híre ment, hogy Heves és Nógrád megyében medvét láttam. Valószínűleg ugyanazt az állatot látták. Aztán volt Abonyban, és most Szeged környékén próbálnak a nyomára akadni.

Egy ideig a Tisza árterében vonult, azonban már nem tartja ezt a jó szokását, így nyílt tereken tűnik fel. Szakemberek indultak az állat nyomába. Mozgásából arra következtetnek, hogy hamarosan elérheti a szerb-magyar határt, de az ország elhagyását nehezíti a mackó számára, hogy ott van kifeszítve a migránsok ellen kifeszített kerítés is.

Már így is veszélyes, hogy nyílt terepen mozog, de most azt akarják elkerülni, hogy betévedjen Szegedre. Még nem akadtak a medve nyomára, csak sejtéseik és nyomok alapján igyekeznek megtalálni. A nagy esőzések megnehezítik a nyomkeresést.

Semmiképp sem akarják kilőni a védett és értékes állatot, azonban azt is szeretnék elkerülni, hogy ember közelébe kerüljön. Ahhoz, hogy elkábítsák, és biztonságos terepre szállítsák a vadállatot, legalább 30-50 méterre meg kellene közelíteni. Először azonban meg kellene találni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)