Jump to content

Kito egyik agyara már a múlté

2018. 06. 13. 06:00

Nincs talán olyan ember, aki szeret fogászati kezelésre járni. Még akkor is elmondható ez, ha nincsenek saját rossz élményei a fogászati rendelőben. Kito sem ment volna magától fogorvoshoz, de döntöttek agyara felett.

Kito ugyanis a Nyíregyházi Állatpark egyik lakója, akinek korábban letört agyarát hiába látták el szakszerűen, az mégis begyulladt, és mostanra olyan állapotba került, hogy kénytelenek voltak a műtétet elvégezni. Ám egy elefánt agyarának műtétjét nem mindenki vállalja és nem is mindenki képes. A választás arra a dél-afrikai állatorvosra esett, akivel az állatparknak amúgy is jó a kapcsolata. Nemcsak hozzáértése van, hanem szakmai tapasztalata is.

A műtét során a szakember eltávolította az ideiglenes tömést, kitisztította az agyarat, és végül az egészet úgy távolították el, hogy azt darabokra vágták.

A beavatkozás másfél órát vett igénybe. Az altatásból ébredező Kitót hagyták magához térni, addig egyedül volt, majd később társaihoz engedték. Az agyar helyén tátongó sebet folyamatosan kezelni kell majd, hogy elkerüljék a fertőzést.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: instagram.com/#nyíregyháziállatpark (A képek illusztrációk)