Jump to content

Nem a kedvenced, sőt félsz tőle? Ne csapd agyon!

2018. 06. 20. 20:00

Nem kifejezetten háziállatok, de velünk élnek, ha akarjuk, ha nem. Sokakra a frász jön, ha pókot látnak közelükben, de gondold át, hogy agyonütöd-e vagy sem.

Ha nem is tartozik a kedvenc állataid közé a pók, akkor gondolj arra, hogy némelyik kimondottan a kedvünkbe jár pusztán azzal, hogy hagyjuk magunk mellett élni. Habár bosszantó találkozni a maguk után hagyott, már használaton kívüli, vagy még használt pókhálóval. Valamit valamiért. Bármennyire is igyekszel őket kitessékelni otthonodból – agresszív vagy kevésbé agresszív módon –, bizonyára mindig marad néhány megbújt pók a lakásodban. De ne bánd!

A pókok értünk is vannak, ha abból a szemszögből tekintünk rájuk. Hálójukkal felfogják és csemegeként elfogyasztják a kellemetlenkedő legyeket és szúnyogokat. Sőt némelyik kimondottan a vérrel teli szúnyogokra feni csáprágóját.

A legtöbb pók átmeneti szállásfoglaló otthonainkban. Ha pókot találsz otthon, de semmilyen repülő rovarral nem találkozol bent, akkor csak jót teszel a pókkal, ha kiengeded a szabadba. Ezzel a tevékenységeddel kedvezel a póknak is, hiszen nemcsak megkegyelmezel neki, de visszaengeded a természetbe, ahol bő táplálék várja, és megkíméled magadat is a közelségüktől. Sőt, a pókok egymásra is kivethetik hálóikat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)