Jump to content

Debrecen kevesebb lett Samu nélkül

2018. 06. 29. 19:00

Talán nem világhírű, és még az országban sem mindenfelé terjedt annak a cicának a híre, aki egy antikvárium lakója volt.

Csak volt, mert elpusztult. Ő volt Samu, a vörös-fehér cica, akit ha máshol nem is ismertek, de Debrecenben híre ment. Ő volt az a tudományos munkatárs, aki a debreceni Janus antikváriumában élt. Az antikvárium mellett elsuhanó járókelők szeme sokszor megakadt az éppen ott bámészkodó vagy alvó élő díszleten.

Az embereknek Samu látványa nagyobb meglepetést okozott, mint fordítva. Nem egyszer történt meg, hogy a meredten maga elé néző vagy alvó cicát a bámészkodók saját produkcióval akartak felébreszteni, vagy legalábbis a figyelmét felkelteni. Sokszor mondott csődöt a próbálkozás, mégis mindenki imádta. Aki betért az antikváriumba, láthatta Samut a kispárnáján összegombolyodva aludni. Ez az idill véget ért.

Samut egy alattomos betegség támadta meg, a macskaleukózis. A vírusos megbetegedés azonban gyógyíthatatlan. Ezért, hogy ne nehezítsék meg a már így is szenvedő állat életét, az altatás mellett döntöttek.

Samu már az égi egerekre vadászik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | kép: instagram.com/vrblyanett)