Jump to content

Csak tette, amit az ösztönei diktáltak

2018. 07. 16. 07:00

A vadállatok nemcsak a vadonban jelentenek veszélyt, hanem állatkertbe zárva is. Mindig figyelembe kell venni és tiszteletben kell tartani, hogy vadak és annak megfelelően viselkednek.

Egy New Orleans-i állatkert napjai kiszámíthatók. A gondozók minden nap ugyanabban az időben etetik meg az állatokat. Minden állatnak megvan a saját helye, kifutója, minden a szokásos szerint történt. Kivéve aznap. Aznap, amikor az egyik jaguár, egy fiatal állat valahogy ki tudott szökni saját kifutójából és vérengzésbe nem kezdett. Az áldozatai nem látogatók voltak, hanem a szomszédos kifutókban élő állatok. Olyan mészárlást végzett, hogy a számlájára hat állat élete írható fel, köztük róka, emu és alpaka. Ezenkívül több más állatot is megsebesített.

A jaguár őrült mészárlása a kora reggeli órákban történt, így amikor észrevették, hogy a nagymacska mit művelt, nem is nyitották ki az állatkertet és egy darabig ez még így is lesz.

Bármilyen vérengzést is hajtott végre a vadállat, mégsem altatják el, ugyanis az állat ösztönösen cselekedett, és úgy tűnik, hogy a nem is emberi mulasztásról van szó, hanem a kifutójának teteje hibásodott meg, amit az állat észrevett, azon tudott kijutni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)