Jump to content

PET mentes lesz az állatkert

2018. 08. 14. 20:00

Rémisztő és elkeserítő videókat láthatunk arról, hogy milyen bődületes mennyiségű műanyag és egyéb hulladék kerül bele a tengerekbe. Ezzel veszélyeztetve a környezet tisztaságát és az élőlények egészségét, életét.

Elképesztő károkat okoz az eldobott, vízbe került műanyag szemét. Már maga a környezetszennyezés is súlyos gondot jelent, ám a vízben élő állatokra is óriási veszélyt jelent. A természet- és állatvédelem emberei sokat tesznek azért, hogy megállítsák a szennyezést, az állatvilágban tett kárt. Azzal tehetnénk a legtöbbet, ha mellőznénk a műanyag PET palackok használatát.

Ezen a véleményen van a Fővárosi Állat- és Növénykert is. Hogy ez ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is megvalósuljon az intézmény vezetősége arról határozott, hogy az állatkert büféjéből száműzik a PET palackos üdítőitalok értékesítését. Mivel azonban az állatkert területén kutak és mosdók is a rendelkezésre állnak, így arra buzdítják, hogy az egészségüket is kíméljék, valamint mellőzzék a palackok használatát az állatkertbe látogatók.

A műanyag palackokban tárolt üdítők helyett a fémdobozos vagy az üveges változat megtalálható lesz, és szelektív hulladékgyűjtők várják a fém és üveg szemét befogadására.

Csak egy szösszenet arról, hogy mekkora a baj, és milyen nagy dolgot visz véghez a budapesti állatkert.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk) | videó: youtube.com)