Jump to content

Kimani lett a kis elefánt neve

2018. 09. 11. 07:00

Nevet adni nem is olyan egyszerű. Szeretnénk találó, nemhez, egyéniséghez illő, a személyiséget is tükröző névvel illetni a gyermekeinket, de a családba érkező új állatokat is.

Az állatkertek között szokás, hogy a látogatókat kérik meg arra, szavazzanak, hogy melyik nevet szeretnék az nemrégiben született valamelyik állatfaj kis képviselőjének adni. A néhány választási lehetőség közül az nyer, amelyik név a legtöbb szavazatot kapja. Olyanra is volt már példa, hogy találó névötleteket vártak a látogatóktól.

Nem arról van szó, hogy ennyire ötlettelenek az állatkertek, hanem így szeretnék mozgósítani a látogatókat is, hiszen így részül lehet abban, hogy fognak nevezni egy állatot.

A Nyíregyházi Állatpark azt is örömmel közölte, amikor megszületett új elefántjuk. Nemcsak a nyíregyházi intézményben is ez a kis elefánt volt az év első elefántborja ő, hanem Európáé. A boldogság hatalmas volt, de név nélkül sem maradhatott a kicsi, ezért a látogatókat kérték meg, hogy döntsék el a borjú nevét. Nagyon sok névötlet érkezett, azonban kimondottan „K” betűs nevet szerettek volna a kis nősténynek. A választás végül a Kimani névre esett, amely szép, édes szuahéli nyelven.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)