Jump to content

Alig örülhettek, máris veszteséggel szembesültek az állatkertben

2018. 09. 12. 06:00

Szeptember 2-án jött világra a Fővárosi Állat- és Növénykert tapírbébije, de nem örülhettek sokáig.

Suki, a mama tapír alig egy hete adott életet kicsinyének. A szülésnél még Géza, az apa is jelen volt. Minden úgy zajlott, ahogy kellett. Megfelelően gondozta kicsinyét az anyaállat, amelybe még a gondozók is segítették. A születés utáni néhány percben már lábra is állt a kis tapír, amely azt mutatta, hogy a kicsi is rendben van.

A hétvégén vették észre a gondozók, hogy a néhány napos tapír nemhogy többet mozogna, hanem egyre fáradékonyabb, sokkal többet alszik a kelleténél. A kis jövevény érkezése körüli örömöt, hamarosan az aggodalom vette át, és amikor már baljóssá vált a helyzet, még az állatorvosokat is bevonták. Sajnos azonban a gyors emberi reakció, a megfelelő anyai és gondozói, állatorvosi segítség ellenére elveszítették a kis tapírt, aki olyan egészségügyi problémákkal született, hogy nem tudtak rajta segíteni.

Egy hete még nagyon örült az állatkert minden dolgozója annak, hogy tapír született náluk, hiszen erre már évtizedek óta nem volt példa, most pedig sajnos a veszteséggel kellett szembenézniük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)