Jump to content

A magyar vándor állatai nem maradnak árván

2018. 10. 02. 07:00

Tragikusan hirtelen és fiatalon hunyt el az a fiatalember, akit csak úgy emlegettek, hogy a magyar vándor. Irigylésre méltó élete váratlanul ért véget, egy baleset áldozata lett.

Gecse Balázs Gergő arról volt híres, hogy ökörfogatával és állataival vándorként járta a világot. A végzetes napon Franciaország egyik útján rótta állatfogatával a kilométereket, amikor egy autós áttért a szembelévő sávba és elgázolta a 32 éves férfit, aki belehalt sérüléseibe. Az állatai közül – két szürke marha, két kárpáti szarvasmarha és két kutya – nem vagy kevésbé sérült meg a balesetben, de gazda nélkül maradtak.

A fiatal világvándor életét már semmi nem adhatja vissza, azonban az állatokról lehet gondoskodni. A baleset után az állatokat a környéken élő gazdálkodó család fogadta be ideiglenesen, most egészségügyi karanténban vannak. A környékbelieket is nagyon megrázta a halálos kimenetelű baleset, ahogy a magyarokat is. A helyiek azon fáradoznak, hogy a vándor állatait haza tudják juttatni Magyarországra.

A kutyusoknak már meg is van a helyük. Gecse Balázs Gergő egyik útitársa vette magához a két kutyát, a szarvasmarhákat az áldozat családjához fogják szállítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)