Jump to content

Rossz ötlet volt a jó fotózkodás lehetősége

2018. 10. 16. 07:00

A vadállat akkor is vad, ha állatkerti körülmények között él. Nem véletlenül vonatkozik tartásukra szabály, amelyet az állatkertnek és a látogatóknak is be kell tartaniuk.

Nemcsak elkerítve élnek a vad, az emberre is veszélyt jelenthető állatok, de még a látogatók figyelmét is felhívják arra táblákkal, valamint az is jelzésértékű, ahogy a vadak el vannak szeparálva kifutójukban az emberektől.

Ennek ellenére mindig történnek olyan akár végzetes balesetek is, amikor ezeket az előírásokat a vendégek nem tartják be. Legutóbb két román fiatal lett egy medve áldozata, ám a bajt maguknak keresték. Az lekerített területre bemászott a fiatal lány azért, hogy jobb képet készíthessen a közelben lévő mackóval.

A békés mackónak tűnő állat azonban hamar vad medvévé vált, amikor a lány a rácson átmászva a medve térfelére ért. A lányra rárontó medve a lábát kezdte marcangolni. Az odakint várakozó barátja nem nézhette végig, ahogy barátnőjét egy medve tépi szét, ezért utána mászott. Neki a karját kapta el a mérges medve. Az állatkert néhány gondozója vette észre a bajt és reagáltak gyorsan, aminek hála ki tudták a fiatalokat menekíteni, de sérülésük súlyos. A lányt még műteni is kellett

Ez az állatkerti látogatás és fotózás biztosan maradandót hagyott a fiatalokban. Nemcsak a lelkükben, de fizikálisan is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)