Jump to content

Feketében is szépek

2018. 11. 08. 07:00

Az állatok mindegyikének megvan a fajtájára jellemző színe, ez persze lehet nagyon sokféle, csak vegyül alapul a kutyákat vagy a macskákat.

Genetikai rendellenesség a hófehér bőr és hófehér szőr vagy toll, ez az albinizmus. Nemcsak az emberek között kelt ez a fajta különleges megjelenést adó betegség feltűnést, de ugyanígy rácsodálkozunk az állatvilág albínóira. A mesterséges körülmények között élő albínó állatok élete könnyebb, mint a vadon élő társainak, hiszen a szőr vagy toll az adott területhez alkalmazkodó, így beleolvadást is eredményezhet a környezetéhez. Ezt az albínó állatok nem tudják megtenni.

A fehérben pompázó állatokra tehát felfigyelünk, de ugyanolyan feltűnést kelthetnek a fekete állatok is. A fekete macskákért valaki rajong, más viszont talán még keresztet is vet egy fekete cica láttán. A hozzájuk köthető babonák nem segítenek a fekete macskák megszerettetésében.

Amíg az albínó állatok szervezetében nincs melanintermelés, addig a fekete szőrű, tollú állatokéban kissé túlcsordult.

A fekete macskán, párducon és a varjú színén nem döbbenünk meg, de vannak olyan fajok, amelynél a fekete szín nem a legáltalánosabb vagy legalábbis különlegesebbé teszi őket. Semmi ördögi nincs bennük.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)