Jump to content

Gyengéd óriás

2018. 11. 10. 13:00

A főemlősök genetikájuk nagyjában, kinézetükben is hasonlítanak az emberekhez, de viselkedésük is sokszor emberszerű.

A gorillák genetikailag majdcsak az emberrel egyenlők, de a hímek félelmetesen nagyon, izmosak és erősek. Ránézésre is tekintélyt parancsolóak. Morcos tekintetük további megállásra késztet mindenkit. Már tudjuk, hogy okos, intelligens állatok, akik tele vannak gondolatokkal, érzelmekkel. Ezt ki is tudják fejezni.

Egy afrikai menedékhely gorillái ott legalább biztonságban vannak, hiszen a szabadban orrvadászok leselkednek rájuk. Bobo a gorillák vezérhímje méltóságteljes nagyságával a gorillacsapat igazi vezéregyénisége. A hatalmas hím ennek ellenére egy érző szívű nagyság, akit egy napon azon füleltek le a gondozói, hogy valamit a kezében tart. Sőt mi több, simogatja.

Egy Bobóhoz mérten kimondottan apró lénnyel barátkozott, egy bokorban talált rá a hím gorilla az aprócska makira. Magához vette, szemlélte, védte, dédelgette. Miután kellően sokat foglalkozott a kis állattal, az okos gorilla arra is rájött, hogy vissza kell vinnie oda a makit, ahol találta.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=DTfziuQD5Ak)