Jump to content

Felfoghatatlan tragédia, ami még feldolgozás alatt van

2018. 11. 29. 19:00

Szomorú hír fogadott a napokban. Asha, a fiatal elefánt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykert lakója volt, elpusztult.

Ez a hír talán még azt is szíven találta, aki nem ismerte Asha történetét, sőt az állatkertben sem látta soha őt. Mégis, ezek az okos, nagy fülű, hosszú ormányú állatok szinte mindenki szívéhez közel állnak. El lehet képzelni, hogy az állatkertben dolgozók, akik napi kapcsolatban vannak az elefántokkal, milyen gyászt élhetnek meg most. Szakemberek csapata dolgozott azon, hogy megmenthessék a fiatal elefántot a rettegett herpeszvírustól, azonban áldozatkész munkájuk ellenére Asha elpusztult.

Ashával herpeszvírus végzett, amely sajnos az elefántok között igencsak jellemző halálozási ok. Ez még a vadon élő elefántokra is igaz és főleg az elválasztás körüli időkben a legfenyegetettebbek az ormányosok.

Az elefántok nagyon okosak és szociális lények. Segítenek egymásnak, ha bajba kerülnek, és a gyászt is megélik. Ashát próbálták az orvosok és a gondozók megmenteni, és a többiektől elkülönítették, de az anyaelefánt és a nemrégiben első szülinapját ünneplő Arun is mintha érezte volna, hogy nagy baj van családtagjukkal.

Az állatkert egy kisfilmmel emlékezett Asháról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=XIYBxHpF_K4)