Jump to content

Dolgozói mulasztás, értelmetlen halál

2018. 12. 02. 08:00

Senki sem tökéletes, így a hibázás lehetősége mindenkiben benne rejlik. A legtisztább módja annak vállalása és a probléma megoldása.

Egy angliai állatkert gondozói is hibáztak. Ahogy mondani szokták: csak az hibázik, aki dolgozik. A gondozók is a dolgukat végezték, csak éppen figyelmetlenül. Emiatt nem jól zárták be a nyolcéves hópárduc kifutójának ajtaját.

Milyen egy fogságban tartott állat? Ha lehetősége van, és nyitott ajtót talál, azon kisétál. Így tett a hím hópárduc is. Zárás után a látogatók már nem tartózkodtak az intézményben, az állatkerti lakók ellátását elvégezték a gondozók. Dolguk végeztével pedig talán már az emberek is elhagyták volna munkahelyüket, amikor észrevették, hogy a hópárduc nincs a kifutójában.

Keresni kezdték a szökevényt. Megtalálták és igyekeztek visszaterelni a helyére a vadállatot, de ez nem sikerült. Idő közben sötétedni is kezdett és a nagymacska olyan helyre téved, ahonnan az állatkeretet is könnyebben elhagyhatta volna. Ezt nem engedhették meg a, azonban a nyugtatólövedékes megoldás is túlságosan későn hatott volna, így a szökevény kilövése mellett döntöttek.

Az eset felborzolta a kedélyeket és a gondozók is sajnálják a történteket, hiszen az ők hibájukból történt minded. Egy ilyen állat nagy kincsnek számít, de a biztonságot kellett szem előtt tartaniuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)