Jump to content

Új intézmény várja a beteg és vizsgálandó elefántokat

2018. 12. 06. 08:00

A vadon élő állatok közül sok kisgyerek kedvence az elefánt. Sőt szent állatként is tekintenek rájuk, ezért védelmezni is kell őket.

Az állatok legjeként is nyilvántartják az elefántokat, hiszen ez a nagy ormányos a szárazföldi emlősök közül a legnagyobb.

Az elefántok az erőt, a nyugalmat és a békét szimbolizáló állatok, ezért elefánt figurákkal még mi is szívesen vesszük magunkat körbe, de a thai és indiai kultúrában különösen nagy szerepük van ezeknek a nagy emlősöknek. A fehér elefánt pedig nemcsak ritkaság, hanem egyenesen varázserőt tulajdonítanak.

Az indiai kultúrában tehát fontos az elefánt, ezért nem is csoda, hogy megnyitották az első olyan kórházat, amely csakis elefántokat fogad. Itt vizsgálják és ha szükséges, ápolják, gyógykezelik az arra rászoruló elefántokat. Sőt arra is lehetőség van, hogy az állatokat elkülönítsék egymástól, ha arra szükség van.

Nemcsak az állatok lehetnek így biztonságban, hanem a szakemberek is, ugyanis az új kórházban képzésekkel készítenek fel szakembereket arra, hogy minél többen legyenek járatosak az elefántok gyógyításában.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)