Jump to content

Nincs hangos tűzijáték és petárda

2018. 12. 31. 19:00

Az állatbarátok, a kutyájukra és mások állataira vigyázók teljes mértékben ellenzik a tűzijátékok és petárdák használatát.

Sok kutyás gazdi már tudja, hogy ezekben a napokban fokozottan figyelni kell saját kedvenceikre, hiszen napokkal szilveszter előtt megkezdődhetnek az óvatlan durrantások, amelyek teljes mértékig kikészíthetik a kutyákat. A fokozott hang- és fényhatás miatt az állatok annyira megijedhetnek, hogy ha nincsenek megfelelő helyen, bizony arra próbálnak menekülni, amerre csak tudnak. Így kerül minden év utolsó napjaiban sok kutya az utcára.

A menhelyen dolgozóknak sok dolguk van az év utolsó napjaiban, mint ahogy az új év első időszakában is.

Az a gazdi, aki látja kedvencén a hatalmas félelmet annak ellenére, hogy igyekszik biztosítani kedvence számára a nyugalmat, szeretné, ha ez a nap nem is létezne. Azaz sokkal inkább díjazná, ha betiltott lenne a pirotechnikai eszközök használata.

Az ecuadori kormány megtette azt, ami máshol csak álom. A Galápagos-szigeteken ugyanis tiltott a hanghatással járó pirotechnikai eszköz használta. Csak az úgynevezett néma tűzijátékot lehet használni, minden más, hang kiadásával járó eszköz használata tiltott. Sőt még annak értékesítését is betiltják a szigeteken.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)