Jump to content

Bemutatta a családját a mentett elefánt

2019. 01. 03. 13:00

A vadon élő elefántokat sokszor vadőrök védik meg az orvvadászoktól. Az agyaruk miatt különösen nagy veszélynek vannak kitéve.

Szervezetek és rezervátumok működnek azért, hogy az ott élő állatoknak ne csak megfelelő környezetet létesítsenek, de meg is védjék az ormányosokat minden bajtól. Sok elefánt azért kerül az emberek közelébe, mert orvvadászok sértették meg őket. A gyógykezelés után a rezervátumokon élnek tovább a nagy emlősök.

Egy elefántokkal foglalkozó kenyai árvaházba még borjúként került egy kis nőstény, akinek anyját leölték. Az árvaházban felnőtt állatot visszaengedték oda, ahová tartozik. Nem egyedül vált szabaddá, hanem társaival együtt.

Tel-múlt az idő. Az árvaházba újabb elefántok kerültek be, az ott dolgozók számos életet mentettek meg, majd engedtek vissza a természetbe. Egy alkalommal arra lettek az árvaházi dolgozók figyelmesek, hogy az intézményt önszántából közelítette meg egy elefánt a borjával. Akkor derült ki, hogy egykori védencük volt az. Majdnem 10 év után látogatta meg egykori segítőit az elefántmama, és magával hozta borját is.

Milyen okos állat, ő nem felejtette el, hogy honnan jött, és azt sem, hogy ki segített neki.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=IO6gq5jTkj0)