Jump to content

Tenyésztelep, haszonállat tigrisek

2019. 01. 03. 19:00

A vadon élő állatok szinte mindegyike bajban van, amelynek fő okozója az ember. Vagy legyilkoljuk az állatokat, vagy kiszorítjuk őket saját életterükről.

Felismertük már, hogy nagyon nagy bajt csinálunk, hiszen egyre több állatfajt szorítunk a kihalás szélére. Habár sokan dolgoznak azon, hogy visszafordíthassák a folyamatokat, nehéz úgy, hogy szemben állnak a vadorzókkal.

Tigriseket a vadonban szeretnénk leginkább tudni, de az állatkertekben és egy-két cirkuszban láthatunk is láthatunk közelről. A csíkos nagymacska igazi szépség.

Nos, képzeljétek azt el, hogy ezeknek a gyönyörűségeknek a leölésére egy egész vágóhidat üzemeltettek Csehországban. Mi több, az üzem már évek óta működött, és ki tudja hány gyönyörű állat lelte ott halálát.

A tigriseket pontosan úgy tartották, mint a haszonállatokat. Amint elértek egy bizonyos kort és nagyságot, a vágóhídon fejezték be életüket. Természetesen ennek lényege is a pénzben keresendő. A tigrisek testrészeit értékesítették, mert azokban gyógyító erőt vélnek egyesek.

Szerte a világban sok tenyésztelep működik, ahol a tigrisek szaporítása a cél, de nem a fajfenntartás miatt, hanem azért, hogy az állatok testrészeiből gyógyhatású készítményeket kapjanak.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)