Jump to content

Molly erszénye tartogat valakit

2019. 01. 27. 08:00

Ausztrália ad otthont olyan különös élőlényeknek, amelyek erszényükben nevelik kicsinyeiket. A kengurun és a koalákon kívül a vombat is erszényes. A Fővárosi Állat- és Növénykert Mollyja is rejtegetett egy kicsit az erszényében.

Az igencsak fejletlenül megszülető erszényes bébik anyjuk erszényében növekednek. Annyira aprók ilyenkor a bébik, hogy nem is látszik az anyaállaton, hogy utódot nevel. Pontosan emiatt nem lehetett látni Vombat Molly kicsinyét sem. A vemhességi idő nagyon rövid, körülbelül egy hónap, és még szinte embrió állapotában születnek meg a kicsi vombatok. Az anya erszénye és teje segít a fejlődésben, a növekedésben és eközben kinő a szőrük, kinyílik a szemük, megerősödnek és megnőnek az erszényben.

Molly kicsinye már ősszel megszülethetett, és nagyjából fél évesre saccolják az állatkert gondozói. Még ugyan csak éjjellátó kamerával láthatták a kicsit, de garantált létezése. A vombat szülők kicsinyének neme még nem ismert, de az biztos, hogy a sorban ő a negyedik Molly kölykei közül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: https://flic.kr/p/e7PPSA, https://flic.kr/p/68muhw)