Jump to content

Macifeszt

2019. 02. 01. 19:00

Közeledünk a hétvégéhez, és éppen emiatt ajánlunk mindenki figyelmébe egy kitűnő kikapcsolódási lehetőséget Budapesten.

Állatkertbe látogatni mindenki számára élvezetes lehet, így az egész család jól szórakozhat. Egy kellemes séta keretén belül érdekes, különleges állatokkal ismerkedhetünk meg, és persze vannak azok a programok, amelyek kimondottan csalogatják a látogatókat. A látványetetések is ilyenek, de mi most az időközönként megrendezett programokra gondolunk.

Ilyen a Mackófesztivál is, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendeznek meg a hétvégén. Sőt a programsorozat már hétfőn megkezdődik és egészen vasárnapig tart. A mackós program keretén belül minden a macik körül fog forogni. Lesznek gyerekeknek szóló zenés és bábos előadások, arcfestés (természetesen macis), és az előadások fő témája is medvés lesz.

Mackófesztivált minden évben tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2009 óta. Hogy miért éppen ilyenkor rendezik meg, annak az az apropója, hogy most izgulhatunk azért, hogy milyen lesz a telünk. A medve, ha meglátja az árnyékát, vagyis szép idő van, akkor ijedtében még visszabújik a barlangjába. Ellenkező esetben azonban várhatjuk a tavaszt.

Az állatkertbe ebben az időszakban ugyanúgy be lehet jutni jegyvásárlással, ám aki szán arra időt, hogy odafigyeljen a mackókra és ahhoz méltó (maci)jelmezben vagy játék mackóval tűnik fel a pénztárnál, majdcsak ingyen juthat be az állatkertbe. Csak 200 Ft-ot kell ebben az esetben fizetni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)