Jump to content

Nem látta meg az árnyékát, jöhet a tavasz

2019. 02. 05. 19:00

Megtartották a mackófesztivált a hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben annak apropójából (is), hogy kiderüljön a tél hosszússága.

Mint ismert a néphiedelem szerint, ha a február másodikán a medve kibújik a barlangjából, és az idő napos, akkor az állat meglátja a saját árnyékát, amitől megijed, és azonnal visszabújik barlangjába. Ez pedig nem jó jel a számunkra, mert akkor még számíthatunk a tél folytatására. Ha azonban az idő borús február 2-án, és a mackó barlangból való kibújásakor nem látja meg az árnyékát, akkor várhatjuk, hogy nemsokára jön a tavasz.

Az elmúlt hétvégén a budapesti állatkertben minden a mackókról szólt. Természetesen más állatokat is meg lehetett nézni, de aki plüss mackóval, vagy mackóba öltözötten érkezett a jegypénztárhoz, kedvezményesen léphetett be az állatkert területére is. Számos rendezvény, program várta a látogatókat, de sokan azt várták, hogy mit fog tenni a mackó akkor, ha kibújik a helyéről.

A hétvégén borús idő volt, így a Fővárosi Állat- és Növénykert medvéje, Balu nem látta meg az árnyékát. Vajon tényleg bízhatunk Balu „jóslásának”? Eddig majdnem mindig megjósolta a tél maradását vagy a tavasz érkezését. Ezúttal is arra ad reményt a mackó jóslata, hogy hamarosan érkezik a tavasz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)