Jump to content

Végzetes első randi

2019. 02. 11. 08:00

Bármennyire kedvesek és barátságosak is vagyunk általában véve az emberekkel, az nem jelenti azt, hogy mindenkit egyformán kedvelünk. Sőt vannak, akik ugyan nem tettek semmi rosszat nekünk, mégis nehezen viseljük el a közelségüket.

Az állatkerti lakókat nem kérdezik meg arról, hogy megfelel-e számukra a hely ahol élniük kell, és megfelel-e a lakótársuk vagy sem, akivel összezárják őket? Némelyik állat eleve az állatkert falain belül született, beleszokott közegébe, ám a csapatba újonnan, máshonnan érkezett állatoknak más a helyzete.

A kapcsolatok alakítása nagyban függ tőlünk és persze más személyektől is. Magánéletünkben is tudjuk, hogy nem akárkivel osztjuk meg életünket. A londoni állatkertbe azért szállították a hím tigrist, hogy sikeresen szaporodjanak ezek a gyönyörű nagymacskák. A nőstény tigrisnek kerestek párt, de sajnos nagyon nem jól sült el a párkeresés.

Ez esetben is igyekeztek a gondozók az új környezettel megismertetni a nemrég Dániából érkezett állatot. Miután úgy vélték, hogy már a helyet megszokta, jöhetett a jövendőbelijével való összeismertetés. Csakhogy már a kezdetek kezdetén ellenszenv és agresszió lépett fel a két állat között. Annyira, hogy a nőstény tigrist szó szerint megölte a hím az első randin.

Bármennyire durvának tűnik, a két tigris egyáltalán nem egymásnak volt teremtve. Igaz, ennek kinyilvánítására a legdurvább módot választotta a hím, de ebbe közrejátszhatott az utazással, az új környezettel együtt járó trauma. A nőstény állatot elveszítették, most már a új, hím állatról kell gondoskodnia az állatkertnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)