Jump to content

Új hölgy, új szerelem

2019. 02. 21. 19:00

Az emberek életében sem törvényszerű, hogy egy kapcsolat eredményes legyen gyermekvállalásban. Az állatok esetében is történhet így.

Az állatkertek szinte mindegyike részt vesz tenyészprogramban azért, hogy a kihalás szélére sodort fajokat megmentsék. A Nyíregyházi Állatpark joggal lehet büszke, hiszen a tigrisek négy alfaját képviselik a csíkos nagymacskák.

A szumátrai tigris az egyik, amelyik ezt a fajt képviseli. Ennek hímje a rendkívül értékes génekkel rendelkező Gio. Jó génállomány ide vagy oda, a hozzá szaporodás reményében 2015-ben hozzárendelt nősténnyel ez idáig semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni.

Zoja, az új nőstény nemrég foglalta el szállását a Nyíregyházi Állatparkban. Biztosítottak számára karanténidőszakot, majd ennek letelte után az óvatosság jegyében összeengedték a leendő párt. Árgus szemekkel figyelték, hogy mi fog történni a hím és a nőstény között az első találkozásnál, de az szerencsére nagyon jól sikerült. A kezdet tehát igen biztató, talán sikeresen tud szaporodni ez a veszélyeztetett állatfaj.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)