Jump to content

Borsó megkapta társként Bohust

2019. 02. 26. 08:00

Egy macskát mindenki el tud képzelni, mint ahogy egy vadmacskát sem nehéz magunk elé képzelni. És a pusztai macska menne?

Talán egy nagyobb testű, dúsabb bundájú, vadmacskát tudunk elképzelni a pusztai macskában. Milyen állatnak saccolod a manult? Igen, ez egy létező faj, és egyet jelent a pusztai macskával.

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik lakója Borsó, a nőstény manul. A pusztai macska nem is sokkal nagyobb termetét véve a háziasított cicáknál, azonban dúsabb bundája mégis nagyobbnak tünteti fel. Ez is megkülönbözteti a házimacskától. Az eredetileg Mongóliában és Tibetben őshonos faj jól alkalmazkodott vastag bundájával a hideghez. Megtalálható vadon Kínában, Afganisztánban és Iránban is.

Borsó párja sajnos elpusztult, és hogy ne maradjon egyedül Németországból hozattak neki egy párt Bohus személyében. Az új jövevényt már összeismertették Borsóval és most már megtekinthetik őket a látogatók is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert mér évek óta foglalkozik a pusztai macskával is és más macskafélék tartásában, szaporításában is szerepe van a hazai intézménynek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)