Jump to content

Ez aztán a macskaimádat

2019. 03. 07. 13:00

A Queen és Freddie Mercury nevének hangoztatásával felcsendül bennünk az ismert dalok valamelyike, hiszen ki nem ismerné azokat? Még a mostani generáció számára is hallott és hallgatott dalok ezek.

Sok mindent ismerünk az énekesről. Homoszexualitását nem titkolta, a drogokhoz is köze volt, AIDS betegségben szenvedett és halt meg.

Kevesebben ismerhetik azt, hogy a Queen frontembere igazi macskaimádó volt. Sőt, nemcsak imádta a cicákat, de mindig is volt körülötte macska. Nem is egy, hanem általában több cicája volt a világ legtehetségesebb énekesének. A világban többfelé volt lakása Freddie Mercury-nak, de a macskái Londonban laktak.

Az énekes ott érezte magát jól és otthon, ahol az állatai is voltak., vagyis Londonban. Természetesen nem tudta mindig magával vinni cicáit, de egy-egy turné során mindig hazatelefonált, hogy az állatai ne szoknak el a hangjától.

A híresség állatainak legtöbbje menhelyről vagy utcáról befogadott cicák voltak, némelyiket azonban ajándékba kapta.

Minden macskáját imádta az énekes, amikor csak tehette, akkor állatai között volt. Deliah volt talán a szívének legkedvesebb. Kedvencét még a macska nevével hasonló dalban is megénekelte.

Freddie Mercury a lehető leggondoskodóbb gazdi volt. Bokros teendői miatt nem mindig tudta egyedül gondozni kedvenceit, ezért akkori barátnője, később pedig a személyi asszisztense foglalkozott a cicákkal, amíg a gazdi turnézott, fellépéseken volt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=yEYRoXWmWYU)