Jump to content

Véget ér a rémálom

2019. 03. 21. 08:00

Az állatkertek, habár nem a természetes élőhelyük a lakóik számára, mégis a legtöbbjük már eleve állatkertben született példány és egyben biztonságos mesterséges hely.

Az állatkertekben nemcsak megpróbálják az egyes állatfajok élethű környezetét megteremteni, és nem bezárják őket, hanem védett környezetet biztosítanak nekik. A kihalás szélén álló állatfajok estében pedig nagyon fontos a fajtamegőrzés, az eredményes szaporulat a veszélyeztetett állatfajok esetében nagyon fontos, és az állatkertek ebben jelentős szerepet vállalnak.

Nem mindegyik ilyen intézmény működik megfelelően. Számos esetben említettünk már olyan horror állatkerteket, ahol az állatok iszonyatos körülmények között tengődtek. A rafai állatkert is ilyen. A Gázai övezetben található állatkert tulajdonosa pénzhiány miatt nem tudja normálisan fenntartani azt, így az ott tartott állatok szenvednek.

Hogy mégis pénzt hozzon az állatkert, olyan megoldásra szánta rá magát az állatkert vezetője, mint az oroszlán körmeinek eltávolítása pusztán azért, hogy a látogatók meg tudják simogatni, játszani tudjanak a nagymacskával.

A télen már kihűlés miatt elpusztult több újszülött oroszlán, muszáj volt cselekedni. A Négy Mancs, a nemzetközi állatvédő szervezet indult el az állatokért, hogy aztán Jordániába költöztethessék az oroszlánokat, sülöket, farkasokat, kutyákat, macskákat, majmokat és egy hiénát. A sanyarú sorsú állatokat fel kell készíteni az evakuálásra, mert nagy utat kell megtenniük ahhoz, hogy nyugodt környezetbe kerülhessenek és megfelelően gondoskodhassanak róluk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)