Jump to content

Fiatal medve tartózkodhat a hegyekben

2019. 04. 15. 08:00

A medve hazánkban ritka látvány, bár az elmúlt években több példány is ellátogatott Magyarországra, sőt, át is szelte az egyik az országot.

Ennek ellenére nem vagyunk hozzászokva a medvék látványára a településeink környékén. Aki azonban természetfotózásra indul, jóval nagyobb esélyekkel láthat maga körül bármilyen vadat. Egy Heves megyében a szarvasok fotózására induló fotós hajnalban indult útnak, hogy jó képeket örökíthessen meg készülékével. Túrája során egy hevesi település külterületén bóklászott, amikor egy, a közelben lévő tanyán a háziállatok egyszerre adtak ki hangjelzést.

Ebből arra következtetett, hogy valami megijesztette az állatokat. Így látta meg a kistermetű medvét. Az állat nagyságából arra következtetett, hogy valószínűleg egy bocs volt az, akit látott. Ahol pedig egy bocs van, ott lehet, hogy anyaállat is van.

Ha fiatal állatról van szó, akkor már elképzelhető, hogy egyre távolabb kerül az anyjától, és megpróbál egyedül élelmet szerezni. A környék településein élők már többször láttak medvére utaló jeleket. A barna medvék egyre gyakrabban látogatnak át hazánk északi területeire.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)