Jump to content

Mi lesz a sorsuk az egykori cirkuszi oroszlánoknak?

2019. 05. 09. 08:00

Egyre több cirkusz szünteti meg, hogy állati mutatványokkal szórakoztassa a közönséget. Ez azt jelenti, hogy a műsorszámokban már nem lépnek fel elefántok, zebrák, majmok, egyéb vadállatok.

Ha pedig nem lépnek fel álatok a cirkuszban, akkor nem is foglalkozik tovább ezekkel az állatokkal. Hová kerülnek a cirkuszi vadállatok?

A legtöbb, egykori cirkuszi dolgozó állat állatkertbe vagy rezervátumba kerül, ahol mondhatni, a normálishoz közelítő életet élhet.

Egy román cirkusz öt oroszlánjára a végleges altatás várt volna, ha az unszolásnak nem tett volna eleget egy érdi állatmenhely. Az állatkerti minősítéssel nem rendelkező intézménybe került állatok ugyan megmenekültek, de még koránt sem biztos, hogy teljesen.

Az érdi menhely vezetője ugyanis tisztában van azzal, hogyan kell bánni az oroszlánokkal, hogyan kell gondozni ezeket az állatokat, ám mivel a az érdi Noel Tanya állatkerti minősítést nem kapott, így nem is tarthatná az öt vadállatot.

A fogságban született oroszlánok sorsa megpecsételődött. Ha nem jelentkezik értük állatkert, akkor örökre álomba kell őket szenderíteni. A hazai állatkertek nem fogadnak be fogságban született és felnőtt oroszlánokat, így már csak abban tudnak reménykedni, hogy külföldi állatkertekben bíznak.

A romániai cirkusz egykori oroszlánjai ugyan emberek között éltek, mégis rossz állapotban voltak. Mindegyikük lesoványodott és ápolatlan volt. Az érdi menhelyen felerősödtek, elfogadják az ételt is. Minden előírásnak megfelelően tartják jelenleg az oroszlánokat, de további tartásuk csak akkor lenne lehetséges a Noel Tanyán, ha az állatkerti minőségben működhetne tovább, amennyiben az érdi önkormányzat ezt lehetővé tenné.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)