Jump to content

Meglepetés prérikutya szaporulat

2019. 06. 05. 19:00

Hirtelen érintett mindenkit a prérikutyák számának növekedése a Pécsi Állatkertben.

Nincs abban semmi meglepő, ha arról írunk, hogy a világ vagy az ország valamelyik állatkertjében élő valamelyik állatfaj utódot hozott a világra. Akkor már sokkal nagyobb a hírérték, ha arról szólunk, hogy csak hímek voltak a csapatban.

A Pécsi Állatkert meglévő állományát két hete újabb tagokkal bővítették. Amint bevették új helyüket, a biztonságos, felszín alatti helyen húzták meg magukat. Az állatkert nemrégiben érkezett több prérikutyákról úgy tudták, hogy mind hím egyed. Ehhez képest a napokban négy új, apró prérikutya tűnt fel a kifutóban.

Az egyik hímnek titulált példány minden bizonnyal egy nőstény volt, egy vemhes nőstény. Ez mindenképp jól jön a Pécsi Állatkertnek, a most érkezett példányokkal éppen a vérfrissítést szerették volna elérni.

Habár már közel húsz éve foglalkoznak az állatkertben prérikutyákkal és azok szaporításával, az utóbbi időben ez nem tűnt túl sikeresnek. Az új hímektől várták az áttörést, akik mellé majd érkeznek az újabb nőstények is. Azt nem is gondolták, hogy már a nőstények érkezése előtt apróságok születhetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)