Jump to content

Hófehér tünemény

2019. 07. 07. 19:00

Az állatok némelyike olyan jellegzetes külsővel rendelkezik, hogy a gyerekek is könnyen meg tudják különböztetni másoktól.

A zsiráfok megkülönböztetője nemcsak a bundájuk mintája, hanem a hosszú nyakuk. Az elefántok ormánya és agyara ugyancsak az, amely minden más állattól megkülönbözteti.

Ha a gyerekektől megkérdeznénk, hogy mi a pandák jellegzetessége, akkor szinte biztos, hogy azonnal a fekete-fehér bundájukat mondanák. Egyértelmű, hiszen még a felnőttek is ezt mondanák.

De nem arra a pandára, amelyet egy kínai nemzeti park területén kaptak lencsevégre. Ez példány ugyanis a fajra jellemző külső jeleket részben mutatja, ugyanis az óriáspanda fehér. Az albínó egyedet most először tudtak megörökíteni a vadonban.

Az állat egy fiatal egyed volt, és minden jel arra mutat, hogy egészséges, jó erőben lévő, így esélye van arra, hogy a vadonban életben maradjon fehér színe ellenére is.

Az állatvilágban is megjelenik a génmutációnak köszönhető albínóság, de vadon élő óriáspandák között ő az első, akit láttak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)