Jump to content

Ez ám a „házi kedvenc”

2019. 08. 14. 19:00

Egy állatot magunk mellé venni hatalmas elköteleződése, felelősség, és életük végéig gondoskodnunk kell róluk.

Nem véletlenül szabályozzák, némely esetben pedig egyenesen tiltják egy egzotikus állatok hobbi szintű tartását. A tigris nem cica, még kölyökként sem az, de kifejlett állatként igazán veszélyes lehet. Valóban gyönyörű állat, de vad.

Egy Ausztriában élő szlovák nő otthonában azonban tigriseket találtak. Az állatvédők által értesített rendőrök kimentek a címre, és megdöbbenve tapasztalták, hogy két tigriskölyök van a lakásban.

A két állat állapota azonban szemmel láthatóan sem volt kielégítő, így azonnal állatklinikára vitték a kölyköket, ahol több órába került, hogy stabilizálni tudják állapotukat.

Az ügy pikantériája az, hogy a tigriskölyköket „ápoló” nő azt mondta magáról, hogy állatgondozóként dolgozik egy helyi állatkertben. Azonnal felvetődik a kérdés, hogy a munkahelyén vajon hogyan foglalkozhat gondozottjaival?

Foghatnánk a tigrisek állapotára a nem megfelelő környezeti tényezőket, ám a magát állatgondozónak valló nő meg volt győződve arról, hogy egy lakótelepi lakás igenis ideális két cserepedő tigriskölyök számára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)