Jump to content

„Kicsi” cicák az ember körül

2019. 10. 03. 13:00

Az igazán cicabarátok vajon vágynak-e arra, hogy életükben egyszer egy nagymacskát megsimogathassanak? Ahogy ezek a „cicák” teszik, úgy mi vállalnánk.

Ma reggel adtunk hírt arról, hogy egy amerikai nő nem tudta visszafogni magát az állatkerti látogatása során, és átugrott a kerítésen, hogy minél közelebb kerülhessen az oroszlánokhoz.

Öngyilkosság. Butaság. A legtöbben így reagálunk a nő tettére, és valóban az. Az oroszlánok viszont annyira megdöbbentek ettől a cselekedettől, hogy meg sem moccantak, így a nő minden sérülés nélkül megúszta.

Az alábbi videóban is önként vállalják emberek, hogy nagymacskákkal foglalkozzanak, de egészen más minőségben, mint a fent említett látogató. Ezek a vadállatok ember közelében nőttek fel. Ennek ellenére mindig figyelembe kell venni, hogy vadállatokkal foglalkoznak az emberek, így az ösztönök a szocializáció ellenére is a felszínre törhetnek.

Az látszik, hogy a nagymacska-ember kapcsolat nem új keletű. Éppen úgy dorombolnak, hízelegnek, vakartatják a pocakjukat, mint a házi cicák, csak éppen termeteikben nagyobbak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=B72Krbb9t-U)