Jump to content

Jelentjük, készültünk!

2019. 10. 08. 13:00

A világ tele van csodákkal. Sokat már felfedezett a kíváncsi ember, de van, amit még nem tudtunk megtekinteni. Az óceánok mélye titkokat rejt.

Nem kell lemenni a mélységbe sem, hogy különlegességeket lássunk szerte a világban. Egy olyan videót hoztunk most nektek, amely csupa-csupa furcsa állatot tár elénk.

  1. Az első máris furcsa képet mutat. A piszeorrú majom orrnyílása felfelé nyitott, így akár bele is eshet az eső. De szó szerint.
  2. A tengerek mélyére sem kell lejutni, hogy hihetetlen halakkal találkozzunk. A góliát tigrishal egy édesvízi ragadozó.
  3. A lila béka például nem brekeg, hanem ugat, de nem is ugrál, mint egy béka, hanem szalad.
  4. A koboldcápa kinézete sem hétköznapi.
  5. A venezuelai uszkár lepke, vagy pudlilepke nevében is érdekes, de küllemében sem kispályás.
  6. Azt hiszed nincs tovább? akkor nézd meg a golyófejű kabócát!
  7. A kék sárkány nevéhez hűen kék, és valóban sárkányszerű külsővel rendelkező tengeri csiga.
  8. Az óriás ászkarákkal nem szívesen találkoznánk.
  9. A versnyakú árpabogár, vagy ahogyan még nevezik, a vetésfehérítő bogár attól különleges, hogy egy légyféle előszeretettel használja lárvái fejlődéséhez.
  10. A blobfish (magyar neve talán még nincs is) csak a szárazon néz ki a csúnyábbnál is csúnyábbnak. A vízben sem nagyon szép, de bőrének mégiscsak tartása van akkor.

 

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com, https://flic.kr/p/fbTxNq | videó: https://www.youtube.com/watch?v=GCqkDKh61Ho)