Jump to content

Az utolsó harcosok

2019. 11. 30. 19:00

Az emberi tevékenység, az élőhelyek tudatos lecsökkentése és az orvvadászat számos állatfajt hozott nehéz helyzetbe, míg mások ennél sokkal rosszabbul jártak, azóta már ki is haltak.

Az orrszarvúk is azon fajok közé tartozik, akiket a kihalás veszélye vészesen fenyeget. A szélesszájú orrszarvú kihalásának veszélye már régóta Damoklész kardjaként lebegett a faj felett, hiszen tülkéért bármire képesek az orvvadászok.

Ha egy súlyosan a kihalás szélére kerülő fajnak természetes vagy akár mesterséges úton, de utóda születi, az mindig nagy öröm. Amerikában éppen emiatt nagyon örültek, amikor megszületett a remény.

A San Diego-i állatpark büszke arra, hogy a mesterségesen megtermékenyített nőstényük világra hozta egészséges borját. A most született rinocérosz borjú ráadásul már a második, amelyek a mesterséges megtermékenyítés útján született meg.

A hímivarsejtek attól a hím orrszarvútól származnak, amelyik 2018-ban pusztult el. A lefagyasztott spermiumoknak köszönhetően már két egészséges példány született, és a szakemberek további borjúk születését remélik így.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)