Jump to content

Online állatkertlátogatás

2020. 03. 25. 08:00

A járvány miatti korlátozásokat tapasztajuk, amelybe beletartozik, hogy nem ildomos elhagyni otthonainkat, bezártak intézmények, szórakozóhelyek, vendéglátó egységek is.

Számos rendezvényt töröltek, lemondtak, máskor tartják meg. Mindenkit az otthonmaradásra ösztönöznek. A vírusveszély miatt az állatkereteket is bezárták. Főleg azért, hogy az embereket így se biztassák a kimozdulással, valamint a főemlősökre is veszélyes vírust így szeretnék távoltartani.

A Fővárosi Állat- és Növénykert is bezárta a kapuit a látogatók előtt, de ez nem jelenti azt, hogy a lakókat magukra hagyták. A gondozók munkája ugyanúgy megy tovább, számukra azonban speciális védelem és munkarend vonatkozik. Vannak dolgozók, akik távmunkában is képesek állatkerti munkájukat elvégezni, míg mások ezt nem tehetik meg, de úgy kell elvégezni munkájukat, hogy abban az időben mással ne érintkezzen. Ez komoly stratégiai tervezést igényel az állatkert vezetésétől.

Az állatok élelmezésében nincs probléma, bár némelyik élelmet nehezebb beszerezni.

A nyitva tartás mellőzése miatt az állatkert a szokottnál is több videót tesz közzé közösségi oldalaikon, a videómegosztókon, valamint saját honlapjukon, amely szórakozást is jelenthet, valamint akár iskolai tanulmányokhoz is felhasználható információkkal szolgálhat. Jó szolgálatot tesznek most az állatkerti webkamerák is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)