Jump to content

Volna kedved szafarizni?

2020. 05. 20. 08:00

A koronavírusnak köszönhetően nagy nehézségbe ütköztek az állatmenhelyek, az állatkertek és a cirkuszok is, hogy gondozni tudják védenceiket.

Beszámoltunk arról is, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz hónapok óta nem adott műsort. A bevétel hiánya mellett az új elgondolásukat, a szafariparkot sem tudták megnyitni. Még csak hasonló sincs Magyarországon, pedig bizonyára lenne arra igény, hogy vadállatok között kocsikázzunk és a lehető legközelebb kerülhessünk állatokhoz.

A koronavírus ennek a kezdeményezésnek is alávágott. Most, hogy a korlátozások már a fővárosban is enyhülnek, a Fővárosi Állat- és Növénykert is mától kinyit, így az Ifj. Richter József elképzelése alapján nyíló szafaripark is várja a látogatókat. A Magyar Nemzeti Cirkusz sokféle állatával lehet találkozni közvetlen közelről. A szafaripark területére kizárólag fedett tetejű személygépkocsival lehet behajtani és csak a kijelölt útvonalon. Szükséges betartani az előírásokat, ilyen például az is, hogy eleve korlátozott létszámban engedik be a látogatókat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)