Jump to content

Visszatért a beteg gorilla étvágya

2020. 06. 24. 08:00

Az állatkert lakóinak egészsége kulcsfontosságú. A gondozók és más munkatársak is aggódnak, ha az egyik lakóval gond van.

A Nyíregyházi Állatpark gorilláját az ott dolgozók jól ismerik. Azt is hamar felismerték, hogy a hím példány esetében valami nem stimmel. Mintha nehezebben táplálkozott volna. Néhány napon keresztül megfigyelték az állatot, és mivel folyamatosan fennállt a táplálkozási nehézség, így kivizsgálására volt szükség.

Az altatás után több szakember is részt vett abban, hogy feltárják a probléma okát, ami nem más volt, mint a nyelvgyökön feltűnt nagyobb tályog, amely már nemcsak a táplálkozást, de a légzést is befolyásolta. A tályog tartalmától megszabadultak, a környékét tisztították és antibiotikumos kezelést kapott Djumha, a gorilla, aki a következő napokban jól reagált a kezelésre és visszatért étvágya is. Az okos főemlős hihetetlen érzékkel tudta kiválasztani azokat a finomságokat, amelyben nem volt antibiotikum, így a gondozók és orvosok számára feladta a leckét, hogyan is juttassák be a gyógyszert az állat szervezetébe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)