Jump to content

Előkészületek a babavárásra

2020. 07. 09. 19:00

Az anyuktól valamilyen módon és valami miatt elszakított apróságok emberszabásúak esetében egy pótanya szükséges a felnevelésükhöz.

A megfelelő érzelmi fejlődéshez az emberek és az emberszabásúak esetében is szükség van a kötődésre, a fizikai érintkezésekre. A kis gorillákat, csimpánzokat és orangutánokat is babaként veszik fel gondozói, amikor pedig nincsenek a közelükbe, akkor egy puha plüssjáték is megteszi, amibe kapaszkodhatnak.

Csakhogy kifejlett emberszabású esetében is jól jöhet a segítség. Az egyik amerikai állatkert nőstény gorillája vemhes és nemsokára világra hozza majd utódját. Ahhoz, hogy gyakorolni tudja kicsinye helyes fogását, egy hasonló súlyú játék babát adtak a kezei közé, mint amilyen súlyú várhatóan a kis gorillája lesz.

Nagyon várják a kis jövevény érkezését, hiszen a New Orleans-i állatkertben legutóbb 24 évvel ezelőtt született gorilla. Nem csoda, ha most nemcsak az állatkert dolgozói készülnek, de még a leendő anyukát is igyekeznek felkészíteni. Annyira előre gondolkodnak, hogy a kismamát arra is megtanították, hogy ha esetleg nem tudná kicsinyét anyatejjel táplálni, akkor hogyan kell cumisüvegből etetni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)