Jump to content

Bálnahanggal segítenek az eltévedteknek

2020. 09. 16. 19:00

A bálnák mindenféle modern kütyü nélkül eligazodnak a végtelennek tűnő tengerben, mégis megtörténik, hogy partra vetődve találnak rájuk.

Ha időben észreveszik őket emberek, úgy még akár meg is tudják őket menteni. Ezúttal azonban más miatt került bajba néhány hosszúszárnyú bálna. Egy ausztrál folyóba úsztak fel, amely semmilyen téren nem alkalmas az ők életmódjuknak. Arról nem is beszélve, hogy a folyóban rengeteg krokodil lesi a fogára valót.

Egy hosszúszárnyú bálna természetesen nem ideális zsákmányállata a krokodiloknak, így talán veszélyt sem jelentenek rájuk, ám a víz mélysége olyan sekéllyé válhat a bálnáknak, hogy onnan már nem tudnák kimenteni sem őket. Ebben a helyzetben pedig már a mozogni nem vagy alig tudó bálnákra lecsaphatnának a krokodilok.

Most emberek próbálnak segíteni a bálnáknak úgy, hogy más bálnák hangját játsszák le és azzal igyekeznek a tengerbe visszacsalogatni őket. Két bálna már megtalálta a kutat, de egy még nem. Az is lehet, hogy még több példány úszott fel a folyóban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)