Jump to content

Veszélybe sodorjuk az állatokat

2020. 09. 26. 08:00

Nem véletlenül vesszük magunkat körbe állatokkal. Szeretjük őket és jó hatással vannak ránk. De vajon mi is rájuk?

Talán azonnal azt mondanánk, hogy mi is jó hatással vagyunk rájuk, hiszen várnak minket haza. Örülnek, ha látnak minket. Gondoskodunk róluk. Ez így is van azokkal a házi kedvencekkel, akik egy háztartásban élnek velünk, azonban az ember általánosságban nézve veszélyt jelent az állatokra.

Az emberi tevékenység már régóta kihasználja a természetet, az állatokra nézve is veszélyes a természetes élőhely folyamatos csökkentése. Ez mind tudatos tevékenység, de még úgy is veszélyesek vagyunk rájuk nézve, hogy semmi szándékunk nincs az életüket nehezíteni.

A háziasított, az ember közelségét túlságosan megszokott állatok annyira igazodnak az új helyzethez, hogy kevésbé reagálnak jól a ragadozók jelenlétére. Ez sok esetben egyenlő a halálukkal. Ezek az ösztönök az állatokban vannak, de az új helyzethez alakulva szinte felülíródik. A háziasított fajok esetében sokkal gyorsabb az a folyamat, hogy kevésbé félnek a ragadozóktól. Az ember közelében élő vadaknál ez hosszabb folyamat, de így is veszélybe kerülhetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)