Jump to content

Bajban a felsőlajosi Magán Zoo

2021. 03. 01. 08:00

A gazdaság több szektorát nagyon megviseli az koronavírus-járvány okozta korlátozások. A turizmus és a vendéglátás az egyik fő áldozat, de az állatmenhelyek és az állatkertek is megszenvedik azt.

A Felsőlajoson működtetett Magán Zoo például már olyan kilátástalan helyzetbe került, hogy az életben maradáshoz külső segítségre van szükségük. A korlátozások értelmében zárva tartó intézmény azért van bajba, mert bevételük java részét a belépéskor megváltott jegyek vásárlása jelentette, amelytől most teljes mértékben elesnek. Olyan krízishelyzetbe jutott a Magán Zoo, hogy már a csőd szélén állnak.

Ahhoz, hogy ne történjen meg a legrosszabb, több mindent értékesítettek, így eladtak több állatot és munkagépet is. A magánállatkert havi fenntartási költsége 5 millió. A környékbéliek pedig mindent megtesznek, hogy ne kelljen végleg bezárni, így már három havi költséget összegyűjtöttek, de ezzel is csak húsvétig tudják kihúzni. Az erő, amit a segíteni szándékozók nyújtanak így is mérhetetlen, hiszen óvodák és iskolák fogtak össze, gyerekek ajánlották fel a megtakarított zsebpénzüket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)