Jump to content

Túl távolinak tűntek az elefántok

2021. 03. 22. 08:00

Minden állatkert, ahol elefánt is él, a legtöbb esetben az egyik fő látványosságát jelenti az intézménynek.

A San Diegoi állatkert elefántjai is nagy népszerűségnek örvendenek, de egy felelőtlen apa duplán kockáztatott. Nagy ijedtséget váltott ki azokban a látogatókban, akik a jelenetet végig nézték, ugyanakkor az apa nemcsak saját, de kétéves gyermekét is kockáztatta.

Az elefántok nagyon védik a területüket és már csak nagyságuk miatt is veszélyes vadállatok az emberre nézve. El sem tudjuk képzelni, hogy mi vezérelte a férfit erre az akcióra, de az elefántokat is meglepte, amikor több biztonsági korláton átmászva, gyermekét is magával cipelve bejutott az elefántok kifutójába. Az egyik hatalmas állat azonnal észrevette az idegen behatolót és elindult az irányukba. Ekkor már a férfi is megijedt, de siettében elesett a gyermekkel együtt. Az elefánt önuralmának és intelligenciájának köszönhetően megállt nem messze az emberektől. Mintha időt és lehetőséget adott volna nekik a menekülésre. Ezt kihasználta a férfi, és kimenekültek épségben.

Ennyivel nem úszhatta meg természetesen, hiszen gyermekére nézve is nagyon veszélyes volt, amit tett, ezért letartóztatták.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)