Jump to content

Nyissanak ki!

2021. 04. 12. 08:00

Tavaly tavasszal is nagyon megszenvedték az állatkertek és a vadasparkok a kényszerbezárást és ez most sincs másképp.

Az újabb koronavírus-hullám egyértelművé tette, hogy a nyári nyitások után újból korlátozások következnek és ebbe beletartozott az állatkertek bezárása is. Azóta már jócskán benne vagyunk a következő év első negyedében és a látogatók nélküli élet ugyanúgy tart a vadasparkokban, állatkertekben.

 

Kiesés

A munka és az élet persze ugyanúgy zajlik, hiszen az ilyen intézményekben élő állatokról ugyanúgy gondoskodni szükséges. Sőt az ott dolgozók munkabérét és fizetni kell és ez bizony megviseli a hazai, de a külföldi állatkerteket is. Volt, ahol már segítségre volt szükség ahhoz, hogy még néhány hónapon át kitartsanak az intézmények. Abban reménykedik mindenki, hogy a nyári időszakban újra megnyílhatnak a kapuk a látogatók előtt.

Nyissanak!

Egyre többen kapják meg a koronavírus elleni védőoltást, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy az állatkertek fellélegezhetnek, örülhetnek. Nincs nyitás, ezért petíciót indítottak el, hogy ha boltba el lehet menni, akkor a szabadtéri vadasparkok és állatkertek is látogathatóvá váljanak. Egyre jobb az idő és egyre jobban sóvárognak az emberek a természetbe, az állatkert és vadaspark pedig kiváló családi program lehetne, nem beszélve arról, hogy az intézmények életben maradását is segíteni lehetne ezzel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)