Jump to content

Nyomozzák, hogy mi történhetett a medvékkel

2022. 09. 11. 19:00

Egy anya a végletekig képes megvédeni utódait és ez nemcsak az emberre igaz, hanem az állatvilágban is megfigyelhető jelenség.

Ahol ismer, hogy az erdőket medvék lakják, úgy a túrázás mindig veszélyt rejt magában. De nemcsak az ember lehet veszélyben, hanem olyan potenciális ragadozó is, mint a medve. A kifejlett hímek hatalmasra nőtt példányok, de a náluk kisebb termetű nőstényt sem kell félteni, ha a bocsait akarja megvédeni.

Ennek a filmbe illő jelenetnek voltak tanúi a spanyol erdőkben túrázók. Még videófelvételt is készítettek arról, amint egy anyabocs bátran szembeszállt a rá és kölykeire is potenciális veszélyt jelentő hímmel. Az anyaállat magával rántotta a támadót és a hegyoldalon lezúgtak. A hím medve nem élte túl a támadást, de a hős anya igen.

Ezután nagyobb figyelem kísérte az anyamedvét és két bocsát. Megnyugodtak, hogy biztonságban vannak, sőt még vizet és eleséget is vittek a barlanghoz. Csakhogy ezután már nem találták az állatokat és nyomuk sem volt.

Annyira aggasztó volt a medvék eltűnése, hogy még drónt is bevetettek keresésükre. Ennek köszönhetően találtak rájuk, de sajnos már csak élettelen testükre. Egy hasadék mélyén hevertek. A maradványokat boncolni fogják, hogy kiderüljön a halál oka.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)