Jump to content

Nagy vágya volt tigrist simogatni

2022. 11. 05. 19:00

A tigris nem nagyra nőtt csíkos cica, hanem vadállat. Csakhogy vannak, akik ezt nem tartják észben.

Az állatkert az az intézmény, amely jól elzárt, mégis az eredetihez hasonló környezetet teremtve igyekszik bemutatni a látogatóknak olyan állatfajokat, amelyek azon a területen nem őshonosok. Ennek köszönhetően számos érdekességet megcsodálhatunk.

Azt azonban tudjuk, hogy a vadállatok még a szokásosnál is nagyobb biztonságot igényelnek. Nemcsak az embert szükséges a karmoktól, fogaktól megvédeni, de az állatokat is az embertől.

Sok állat már csak a nagysága miatt is tekintélyt parancsoló, de amelyekről tudjuk, hogy veszélyes ránk nézve, eszünk ágába sincs minden védelem nélkül megközelíteni.

A hazai magánállatkert dolgozói sem számítottak olyan incidensre, amely történt. Egy idősebb férfi ugyanis bemászott a tigrisek közé és az egyiket meg akarta simogatni. habár a szibériai tigris inkább játéknak vélte ezt a közeledést, mint a területe megsértését, csak kisebb erővel harapta meg az embert.

Azóta az is kiderült, hogy az idősebb férfi bakancslistájának egyik tétele volt az élő tigris simogatása. Ezt kipipálhatta, igaz, hogy kis extra élményt is kapott.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)