Jump to content

A legjobb barát lehet az agy karbantartója

2023. 01. 24. 19:00

Ismerünk olyan időseket, akik öreg korukra egyedül maradtak és maguk is belátják, hogy egy cica vagy kutya nagyon is jó társ lehet.

A nem idős, de egyedül élők esetében is jó döntés lehet egy négylábú társ. A feltétel nélküli szeretet és az, hogy valaki várja otthon az embert, nagyon sokat jelent. Idős, magára maradt személyek esetében ez fokozottan igaz lehet.

Azonban az is kiderült, hogy még ennél is többet jelent, ha valamilyen háziállat van az idősebb személy mellett. Egy amerikai egyetem kutatócsoportja ugyanis arra mutatott rá, hogy vizsgálataik szerint az, aki idősebb korában valamilyen állattal osztotta meg életterét és ez az állapot már legalább 5 éve fennált, az a memóriateszteken jobban teljesített, mint azok, akik egyedül éltek, állat nélkül.

Azt már tudjuk, hogy milyen sok szeretetet, erőt adnak az állatok, csökkentik a stresszt és a szorongást, most pedig már azt is tudjuk, hogy a szívet és az agyat is edzi, vagyis eredményes lehet a demenciával szemben is, ha idősként háziállatot tartunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)