Jump to content

Kiska szenvedésének vége, 46 évig bírta

2023. 03. 12. 19:00

A vadon élő állatok befogása és mesterséges környezetben tartása sokszor az állat pusztulásával jár. Főleg, ha magányosan kell élnie.

Vannak olyan fajok, amelyek magányosan élik az életüket és csak a szaporodás idején keresik fel fajtársaik társaságát. Mások viszont csapatban érzik jól magukat.

A gyilkos bálnák, vagy más néven orkák is családban élnek, de egy fiatal állatot még 1979-ben elragadták a családja mellől Izland partjainál, majd a Niagara Vízesés Akváriumában találta magát. Itt élte le egész életét Kiska.

Jó ideig társasága is volt, így egész tűrhető mentális állapotú volt, ám 2011-ben magára maradt. Azóta teljesen egyedül volt és egyre szembe tűnőbb lett szenvedése. A magány annyira kiült rá, hogy szó szerint a depresszió tüneteit mutatta: sokszor szinte csak lebegett, amikor pedig úszkált, azt is kedvetlenül és lassan tette, gyakran meredt maga elé.

Habár rendkívüli állatról van szó, aki vonzotta a látogatókat, de ez az egykedvűség sokakat megrémisztette és azon voltak állatvédő szervezetek, hogy speciális, orkának való helyre kerüljön, mivel a természetben a biztos halál várt volna rá.

Sajnos így is elpusztult a világ legidősebb fogságban tartott és talán legszomorúbb kardszárnyú delfinje.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)