Jump to content

Adni Öröm! - Segíts, hogy a rászoruló diákok is örömmel kezdhessék az új tanévet! (x)

2024. 08. 22. 08:00

A legtöbb családban augusztusban már izgatottan készülnek az iskolakezdésre, ha kell, új táskát, tolltartót, ceruzát, vagy sportfelszerelést vásárolnak, hogy szeptemberben a lehető legjobban indulhasson az első tanítási nap. Nagyon sok család azonban nem élheti át a felhőtlen készülődés örömét, mert nemhogy a tanuláshoz szükséges drágább felszereléseket, de olykor egy-egy kisebb értékű iskolai eszközt sem tudnak megvásárolni a szűkös anyagi keretükből. Ezen szeretne segíteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Adni Öröm! tanszergyűjtő akciója.

A rászoruló családokon immáron negyedik esztendeje segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös Adni Öröm! tanszergyűjtő akciója, amelynek sikerességéhez te is hozzájárulhatsz! Idén augusztus 21-24. között az ország mind a 36 INTERSPAR hipermarketében módod van arra, hogy az ott általad adományként megvásárolt füzeteket, tanszereket, és egyéb felszerelést, személyesen nyújtsd át a Szeretetszolgálat önkénteseinek, akik még az iskolakezdés előtt átadják az így összegyűjtött iskolai csomagokat a leginkább rászoruló gyerekek családjainak.

Több, mint egy új ceruza vagy toll

Fontos tudnod, hogy a máltaiak révén adományod a legjobb helyre kerül, hiszen munkatársaik ott vannak a legapróbb falvakban is, ahol folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a leginkább rászorulókkal, így pontosan tudják, hol mire van szükség. Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akciónak köszönhetően tavaly is 1600 nehéz sorsú diák indulhatott el az iskolába új taneszközökkel felszerelt iskolatáskával, s így ugyanolyan magabiztosan léphette át az iskola kapuját, mint a jobb anyagi körülmények között élő társai: nem kell szégyenkeznie az elhasznált vagy épp hiányzó táskája, tolltartója miatt. Vagyis az új taneszközök nemcsak anyagi értelemben, hanem mentális síkon is segíthetnek, hisz motiváltabbá tehetik a gyerekeket, és ez hosszabb távon a későbbi iskolai sikereikhez is hozzájárulhat.

Te is részese lehetsz mások örömének

A hazai INTERSPAR üzletekben több mint 1200-féle, az iskolához, tanuláshoz, sportoláshoz kapcsolódó árucikkből válogathatsz, az alapvető írószerektől kezdve a füzeteken, vízfestékeken, mappákon át a felszerelt tolltartókig, tornazsákokig. Vásárolj ezekből tetszésed és pénztárcád szerint, majd add le az adománynak szánt eszközöket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat INTERSPAR hipermarketekbe kitelepülő önkénteseinek, azon jóleső érzés tudatában, hogy te is hozzájárultál egy nehezebb sorsú gyerek örömteli iskolakezdéséhez. Ha nincs módod személyesen megtenni ezt, vagy nem akarsz az eszközök kiválogatásával bajlódni, akkor Adni Öröm! adománykártyákat is vásárolhatsz különböző címletekben július 29 és szeptember 1. között az INTERSPAR áruházakban vagy a SPAR online shopban. Az így összegyűlt pénzt szintén tanszerekre, füzetcsomagokra, írószerekre váltja a Szeretetszolgálat, és még a tanévkezdés előtt eljuttatja azokat az iskolás gyermekeket nevelő, rászoruló családokhoz.

Az adománygyűjtés részletei és a személyes gyűjtésben résztvevő INTERSPAR áruházak listája a

http://www.adniorom.hu weboldalon érhetőek el.

(Forrás: Szerkesztőség)