Jump to content

Éjszakai kalandok a szegedi füvészkertben és a vadasparkban

2014. 06. 23. 17:51

Különleges kalandok részesei lehettek azok, akik szombaton, az év egyik legrövidebb éjszakáján ellátogattak a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjébe vagy a Szegedi Vadasparkba. A vállalkozó kedvű természetbarátok napnyugta után zseblámpával és térképpel felszerelkezve megtapasztalhatták, milyen is az éj sötétjébe burkolózott füvészkert. A látogatóknak kalandtúrán kellett felkutatniuk az állomáshelyeket, ahol a növényvilággal és a természettel kapcsolatos, minden érzékszervet megmozgató játékos feladatok vártak rájuk.

Az állatkertben a sötétség beálltával ezen a napon – a programok helyszíneit leszámítva - nem kapcsolták fel a lámpákat, így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathatott. A vendégek megfigyelhették a kifutókban gondozott, éjszaka aktív állatok természetes viselkedését, de a 45 hektáros park elhagyatottabb részein akár szabadon kószáló őzekkel is összefuthattak.

A legbátrabb vendégek a Terrárium-házban a sokak által „nemszeretem” állatnak titulált hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal kerülhettek közelebbi kapcsolatba. A programok a borjúfókák látványos, többek között labdával végzett bemutatójával kezdődtek, majd az oroszlánok és a hiénák esti lakomájának feltálalásával folytatódtak.

Végül a dél-amerikai nagymacskák, a jaguárok kaptak lehetőséget arra, hogy, egy kis emberi leleménnyel előkészítve, a napi rutinnál izgalmasabb körülmények között szerezzék meg aznapi betevő falatjukat.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:otthonikedvenc.hu/MTI